Сервизен център

Сервизен център

В случай, че имате въпроси преди или след покупката на някой от нашите продукти, ние сме тук, за да отговорим. С цел да Ви помогнем възможно най-бързо, създадохме списък с най-често задаваните въпроси и какви са техните отговори. Ако не откривате това, което Ви интересува, моля, попълнете формата за контакти в края на тази страница.

Моля, изберете категорията продукти, за която се отнася Вашето запитване:

Bluetooth високоговорители

Най-често срещаните въпроси относно тези продукти са:

Каква може да бъде максималната дистанция между моето устройство и Bluetooth високоговорителя/усилвателя

Bluetooth връзката се поддържа на разстояние до 10 метра (между мобилното устройство и високоговорителя или усилвателя).

Ако между устройството и говорителя/усилвателя има стена, това ще доведе до намаляване на разстоянието.

Звукът прекъсва или се получава забавяне и повторение. Песните не звучат ясно и плавно, какъв може да е проблемът?

Този проблем най-често се появява когато разстоянието между устройството и високоговорителя/усилвателя е твърде голямо. Възможно е и наличието на метални уреди (мивки, радиатори, алуминиеви покриви) да влияе негативно върху Bluetooth сигнала.

Вкъщи имам няколко мобилни устройства. Възможно ли е всички да бъдат свързани по едно и също време?

Всички устройства могат да бъдат включвани, но не и наведнъж. Ако някое от устройствата бъде разкачено, друго може да осъществи връзка с високоговорителя/усилвателя. Параметрите на Bluetooth връзката ще бъдат съхранение в паметта на мобилното устройство.

Възможно ли е Bluetooth мини кутията да бъде поставена зад алуминиев таван?

Алуминият ще блокира повечето радио вълни. Мини кутията може да бъде поставена зад алуминиев таван, но Ви препоръчваме да инсталирате допълнителния комплект, включен в продукта. По този начин връзката между Вашето устройство и високоговорителите/усилвателя ще бъде безпроблемна.

Мога ли да свържа повече от един комплект Bluetooth високоговорители към мини кутията?

Да, въможно е да свържете до два комплекта тонколони. В случай, че го направите, уверете се, че мощността е разпределена равномерно между четирите тонколони.

Bluetooth и радио за баня

Разгледайте най-често срещаните въпроси, свързани с водоустойчивата аудио система за баня N-Joy:

Как работи музикалният център N-Joy?

Музикалният център  N-Joy е оборудван с интернет радио. Това означава, че е необходимо наличие на WiFi сигнал в зоната, в която разполагате системата.

Избрах радиостанция, но не чувам никакъв звук. Какво да направя?

Възможно да е липсва връзка с контролера N-Joy. Това от своя страна, може да е причинено от наличието на друго устройство, свързано към мини кутията. В такъв случай, разкачете свързаното смарт устройство. Друга възможно причина за липсата на звук е лоша WiFi връзка. Проверете нейното състояние като натиснете бутона ‘Monitor’.

Трябва ли ми антена, за да получа сигнал?

Не. Контролерът N-Joy получава цифровия сигнал посредством WiFi. Антена, каквато има при аналоговото радио, не Ви е необходима.

Колко пространство за съхранение има в контролера N-Joy?

Стандартно контролерът разполага с памет 16GB, достатъчно за съхранение на над 4000 песни. Има възможност за поставяне на Micro-SD карта. По този начин можете да увеличите паметта до максимум 32GB.

Звукът е накъсан и не звучи плавно. Каква може да бъде причината?

Алуминият блокира голяма част от радио вълните. Мини кутията може да бъде поставена зад алуминиева преграда, но Ви съветваме да поставите и допълнителния комплект, включен в пакета. По този начин Вашето смарт устройство ще стриймва безпроблемно музиката към Bluetooth високоговорителите.

Мога ли да свържа повече от един комплект високоговорители към музикалния център N-Joy?

Да, възможно е. Можете да свържете до максимум 2 комплекта тонколони. Разпределете равномерно високоговорителите, мощността на мини кутията ще се преразпредели между тях.

Мога ли да монтирам тонколона над душа или в сауната?

Да, можете. Всички високоговорители на AquaSound са подходящи за монтаж в зони с висока влажност.

Телевизори за баня

Разгледайте най-често задаваните въпроси, свързани с водоустойчивите телевизори за баня.

Колко водоустойчив е телевизорът на AquaSound?

Като казваме “водоустойчив”, имам предвид, че Вашият телевизор за баня няма да пострада от влагата. Нашите телевизори са разработени в съответствие със стандартите за сертифициране по IP (International Protection – Международна защита). Телевизорите са подложени на редица тестове и имат степен на защита IP-X5. Адаптерът, от своя страна, трябва да бъде захранен от мрежата (230V). Този източник на захранване не е водоустойчив и влагата може да нанесе щети върху него. Медийната кутия също не е водоустойчива и е необходимо да се постави в зона с ниска степен на влажност.

Мога ли да инсталирам водоустойчивият телевизор в стената в банята?

Да, AquaSound предлага разнообразие от модели, специално разработени за вграден монтаж.

Мога ли да поставя водоустойчивият телевизор в сауна или парна баня?

Не, това не е възможно. Температурите в тези помещения са твърде високи и биха могли да повредят телевизора.

Водоустойчиво ли е дистанционното управление?

Да, дистанционното управление е водоустойчиво и дори плува. Все пак, не е препоръчително да го държите под водата.

Каква може да бъде дължината на кабела, свързващ медийната кутия с телевизора?

Кабелът е с дължина 225 cm. Не може да бъде удължен.

Мога ли да изтегля този кабел през стандартен кабелен канал?

Не, за тази цел предоставяме плоска транзитна тръба (60 x 20 mm). Дължината е 2000 mm и може лесно да се постави в стената. Конекторът (разположен в края на кабела) е с ширина 50 mm .

Разполагат ли телевизорите с вътрешни или външни високоговорители?

Телевизорите на Aquasound са оборудвани с вградени тонколони, намиращи се в предната част на телевизора. Макар да не е необходимо, е напълно възможно да свържете и външни високоговорители, в случай, че решите.

Мога ли да гледам цифрова телевизия?

Да, това е възможно. Телевизорът е оборудван с DVB-C тунер (ZIGGO; CI+ съвместим), а също и с DVB-C тунер (KPN Digitenne).

Можете да свържете и цифров рекордер на доставчик посдреством HDMI. В медийната кутия на телевизора, може да бъде поставена директно и смарт-карта (SmartCard of Digitenne KPN).

Мога ли да управлявам и външните устройства (свързани към медийната кутия) от банята?

Да. HDMI устройства, които са HDMI-CEC съвместими, могат да бъдат управлявани със собственото си дистанционно и през телевизора. Необходимо е да има налична поддръжка на HDMI-CEC.

Високоговорители за баня

Открийте най-често срещаните въпроси, свързани с тези продукти

Посочвате, че високоговорителите на AquaSound са водоустойчиви, но колко водоустойчиви са всъщност?

Като казваме “водоустойчиви”, имаме предвид напълно водоустойчиви. Високоговорителите имат пластмасова отливка, а по-луксозните модели имат и алуминиева решетка, която не се окислява. Конусът е изработен от водоустойчиви материали. Така Вие ще можете да наслаждавате на безупречната им работа години наред.

В допълнение към водоустойчивите високоговорители, AquaSound предлага в гамата си и тонколони, устойчиви на топлина.

Тонколоните устойчиви ли са и на замръзване?

Да. В гамата продукти, разполагаме и с комплект високоговорители, които работят и при екстремни условия. Това са тонколоните Jazz extreme, които функционират безпроблемно при температури в диапазона от  -20 градуса по Целзий до +100 градуса по Целзий .

Мога ли да инсталирам тонколоните над душа или в сауната?

Да. Всички тонколони на AquaSound са подходящи за работа във влажна среда. Някои от моделите са подходящи и за употреба в сауни.

Мога ли да свържа повече от един комплект тонколони към контролера N-Joy?

Да, това е въможно. Можете да свържете максимум два комплекта високоговорители, които да бъдат равномерно разпределени. Мощността на мини кутията се разделя между четирите тонколони.

Мога ли да скъся или удължа дължината на някой от кабелите?

Да, това е изключително лесно. По възможност, придържайте се към приблизително еднаква дължина на двата кабела. Големите разлики в дължината могат да причинят различия в силата на звука на левия и десния канал.

Каква е мощността на високоговорителите?

Всички високоговорители на AquaSound са 8-омови. Ватовете варират в зависимост от серията (35 до 80 Вата). Всички тонколони имат достатъчно голяма мощност, така че да осигурят оптимален и чист звук във всяко помещение, в което се намират.

Мога ли да инсталирам високоговорителите в бетонен таван?

Високоговорителите са проектирани за вграждане в окачени тавани. Вграждайки тонколоните в бетонен таван, трябва да осигурите достатъчно място за резонанс (минимум 10 литра). Пространството зад говорителите трябва да е достатъчно голямо, за да се възпроизвеждат добре басовите честоти. Колкото повече пространство осигурите, толкова по-дълбок и плътен ще бъде басовият звук.

Най-подходящото място за монтаж на тонколоните са окачените тавани, тъй като буферното пространство е достатъчно голямо, за да служи като резонансна кутия.

Изпратете ни запитване

В случай, че не сте успели да откриете отговор на своя въпрос, след като сте прочели секцията ни с въпроси и отговори, моля, попълнете формата. Ще ви отговорим максимално бързо.

  Име*

  Email*

  Адрес и пощенски код*

  Град*

  Телефонен номер

  Вашият продукт*

  Откъде закупихте този продукт (напр. онлайн, от магазин)?

  Дата на покупка

  Моля, опишете проблема или въпроса.

  Можете да добавите и снимка.

  В случай, че продуктът Ви е в гаранция, прикачете снимка на касовата бележка или гаранционната карта.

  Попълнете кода*
  captcha

  Полетата, маркирани със *, са задължителни